Esquire lanceert digitaal tijdschrift voor de iPad

Het Amerikaanse mannenblad Esquire heeft zijn oktobereditie niet alleen op papier uitgebracht, maar ook als applicatie voor de iPad.

EsquireIn Nederland komen er heel langzaam wat tijdschriften beschikbaar voor de iPad, terwijl je er in de VS ondertussen als magazine niet meer bijhoort als je geen iPad-versie hebt. Wired wordt regelmatig aangehaald als voorbeeld van hoe Amerikaanse uitgevers dankzij de iPad het fenomeen tijdschrift opnieuw hebben uitgevonden. Esquire doet nu een poging om een nog mooier digitaal tijdschrift te maken dan Wired al deed.


Voor 4 euro kun je de oktobereditie van het Engelstalige mannenblad kopen in de App Store. Het tijdschrift besteedt vooral aandacht aan luxeproducten voor mannen: kleding, auto’s, gadgets. En maakt daarbij goed gebruik van de mogelijkheden die de iPad biedt. Navigatie binnen een artikel, video’s en foto’s waar je op kunt klikken voor een grotere versie, maar ook met animaties. Het ziet er allemaal gelikt uit.

Een paar hoogtepunten zijn de animatie van hoe het nieuwe WTC wordt opgebouwd en een interactieve advertentie van Lexus. In het artikel ‘The new rules for men’ zitten een aantal leuke animaties. In een artikel over Philip Roth wordt de novelle ‘First Love’ van Ivan Toergenjev aangehaald en deze kun je met één klik in zijn geheel lezen.

In tegenstelling tot veel andere tijdschriften gaat Esquire redelijk netjes om met de kostbare ruimte op je iPad. Het hele magazine neemt namelijk 90 MB in beslag, terwijl Wired bijvoorbeeld honderden MB’s groot is.

Downloaden: Esquire (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2010 om 15:17
Categorie
Lifestyle

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.