Gourmet Live maakt doorstart als digitaal iPad-magazine

Gourmet Live is de doorstart van het papieren blad over lekker eten. Gourmet Live is gratis en bevat bonusitems die je kunt unlocken door artikelen te lezen.

gourmet liveHet tijdschrift Gourmet heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Uitgever Condé Nast heeft besloten het blad niet meer als papieren magazine uit te brengen, omdat de reclameinkomsten inzakten en de interesse van lezers bleek te zijn gewijzigd. Maar het blad bestaat nog wel: het is nu als digitaal magazine op de iPad verschenen onder de naam Gourmet Live. Het is het eerste grote magazine dat voortaan alleen op de iPad verder gaat. Je vindt er recepten en artikelen voor lekkerbekken, maar ook video’s, diashows en sociale netwerkfuncties. Zo kunnen lezers artikelen en andere informatie delen met vrienden. Gourmet heeft er geen half werk van gemaakt, want de artikelen zijn gratis te lezen en er zit ook nog een spelelement in. Door bepaalde artikelen te lezen verdien je punten en kun je nog meer artikelen unlocken, zoals bijvoorbeeld recepten.


Anil Das, die bij de ontwikkeling van de applicatie betrokken was, vertelt in een blogposting wat er zoal bij kwam kijken en hoe het beloningssysteem in elkaar zit. Je krijgt bijvoorbeeld aangepaste magazines op basis van je interesse, die op een boekenplankje in de app zichtbaar zijn. Voor de vulling heeft Gourmet Live gebruik gemaakt van oude en nieuwe artikelen. Michael J. Wolf, die vanuit ontwikkelaar Activate betrokken was bij de app, spreekt in een eigen blogposting over een massively multi-player magazine. De app schoot na de publicatie meteen omhoog naar de nummer 1-positie in de categorie Lifestyle. Als dit de toekomst is van noodlijdende magazines, is er nog hoop voor de bladenmakers – al is nog onduidelijk hoe Condé Nast er geld mee gaat verdienen, omdat er nauwelijks reclamebanners in de app staan en de app zelf gratis wordt weggegeven.

gourmet live ipad

Eén van de problemen bij digitale magazines is dat ze zo enorm groot zijn. Gourmet heeft dat opgelost door de meeste content online te zetten. Je hebt dus een internetverbinding nodig om het blad te kunnen ophalen. Daarna zijn de artikelen gelukkig wel offline te lezen. De app toont de artikelen in drie verschillende lettergroottes. Heb je iets interessants of lekkers gezien, dan kun je deze als favoriet opslaan.

Downloaden: Gourmet Live (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 september 2010 om 21:57
Categorie
Lifestyle

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.