iHub Basic voor iPad: draadloos adressen en afspraken synchroniseren met de Mac

Nova Media staat bekend om de usb-dongles en bijbehorende software om draadloos met je laptop te kunnen internetten. Maar ze maken ook synchronisatiesoftware. De nieuwste aanwinst is iHub Basic, een oplossing om draadloos contactgegevens en afspraken te kunnen synchroniseren met al je iOS-apparaten op het netwerk. Dat geldt dus voor de iPad, maar ook voor […]

ihub-basicNova Media staat bekend om de usb-dongles en bijbehorende software om draadloos met je laptop te kunnen internetten. Maar ze maken ook synchronisatiesoftware. De nieuwste aanwinst is iHub Basic, een oplossing om draadloos contactgegevens en afspraken te kunnen synchroniseren met al je iOS-apparaten op het netwerk. Dat geldt dus voor de iPad, maar ook voor de iPhone en iPod touch.


Zolang ze allemaal op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld zijn ze altijd up-to-date. Je hebt er geen iTunes voor nodig. Vanuit de app geef je aan welke contacten (vanuit Adresboek in Mac OS X) en welke afspraken (vanuit iCal) je wilt synchroniseren. Het werkt op de achtergrond en alleen lokaal. Het onderscheidt zich daarmee van cloud-diensten waarbij je gegevens via een online server synchroniseren. iHub Basic is daarom een privacyvriendelijker oplossing, voor mensen die het niet vertrouwen dat hun privégegevens op servers van Google terechtkomen. Nadeel van iHub Basic is dat je fysiek op hetzelfde netwerk moet zitten, terwijl dat bij synchronisatie via diensten als Google Sync niet nodig is.

De naam iHub Basic wekt de indruk dat de oplossing voor iedereen betaalbaar is, maar dat blijkt toch tegen te vallen: je betaalt $30 voor de software (gratis demo beschikbaar). Om te kunnen gebruiken heb je minimaal Mac OS X 10.5 Leopard nodig.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 september 2010 om 12:30
Categorie
Productiviteit

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.