Nrc.next roept hulp in van ontwikkelaars voor eigen iPad-app

Dagblad nrc.next wil nog dit jaar een iPad-app op de markt brengen, maar heeft te weinig budget om deze door een bureau te laten ontwikkelen. De krant roept daarom de hulp in van technisch onderlegde lezers.

NRC.nextHet Nederlandse dagblad nrc.next komt nog dit jaar met een eigen iPad-app, zo liet chef internet Ernst-Jan Pfauth tegenover iPad Planet weten. Afgelopen week maakte Pfauth via het weblog van de krant al duidelijk dat de applicatie ‘aan de horizon’ te zien zou zijn. Op Pfauth’s oproep van vorige week om met suggesties en ideeën voor de toekomstige app te komen kwamen tot nog toe 59 reacties binnen. Die lopen uiteen van integratie met sociale media tot meer verrijkende content, zoals achtergrondinformatie, slideshows en video’s.


In tegenstelling tot grote broer NRC Handelsblad heeft de krant echter te weinig budget om een ‘peperduur’ bureau in te huren voor de ontwikkeling van deze app. Voor de ontwikkeling van een eigen iPad- en Android-app roept men dan ook opnieuw de hulp in van (technisch onderlegde) lezers. Een soort app-camp bij next, zoals Pfauth het noemt, moet de ideeën werkelijkheid laten worden:

Android of iPad: we klussen met z’n allen aan de krantenapp van de toekomst. Wij zorgen voor de inhoud van de app, journalistieke kennis en een geweldig diner, en jullie leiden ons naar de toekomst. De beste ideeën voeren we uit, graag in samenwerking met jou.

Volgens Pfauth werkt het ‘krantje spelen’ op de iPad goed. Het aantal downloads van digitale NRC-kranten is sinds mei elke maand verdubbeld. Afgelopen maand bedroeg het aantal downloads zo’n 100.000. Hij maakt echter duidelijk dat de grootste uitdaging ligt in het bedenken van een app vanuit het medium zelf. Veelgehoorde kritiek op de NRC Handelsblad-app is, dat de app juist niet ontworpen is vanuit het medium en de iPad-gebruiker, of zelfs helemaal niet gebruiksvriendelijk zou zijn.

Mocht je geïnteresseerd zijn en mee willen helpen aan de ontwikkeling van de app(s), dan kun je Ernst-Jan Pfauth via Twitter benaderen of een mailtje sturen naar blog@nrcnext.nl, t.a.v. van Ernst-Jan Pfauth.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.