Gerucht: AirPlay kan video-apps naar Apple TV streamen?

De komende weken zijn er veel nieuwigheden van Apple te verwachten: de verbeterde Apple TV komt eind september op de markt, Apple heeft AirPlay aangekondigd en we kunnen in november iOS 4.2 verwachten. Drie drie elementen komen samen in een nieuwe ontdekking, waaruit de indruk ontstaat dat je straks content vanuit iPhone-apps naar je Apple […]

airplayDe komende weken zijn er veel nieuwigheden van Apple te verwachten: de verbeterde Apple TV komt eind september op de markt, Apple heeft AirPlay aangekondigd en we kunnen in november iOS 4.2 verwachten. Drie drie elementen komen samen in een nieuwe ontdekking, waaruit de indruk ontstaat dat je straks content vanuit iPhone-apps naar je Apple TV kunt streamen. AirPlay is gebaseerd op de al langer bestaande oplossing AirTunes. Gebruik je een AirPort Express, dan kun je dankzij AirTunes de muziek vanuit iTunes naar je stereo, speakersysteem of Apple TV sturen.


Straks werkt dat ook met andere multimedia, zoals video’s en foto’s. In de beta van iOS 4.2 heeft al (beperkte) ondersteuning voor AirPlay en een forumgebruiker ontdekte daardoor iets interessants…

Hij kwam er namelijk achter dat je vanuit schermen in iOS 4.2 waarmee je audio of video kunt afspelen, een AirPlay-knop te zien krijgt. Daarmee kun je bijvoorbeeld audio streamen naar een apparaat dat AirPlay ondersteunt. Het lukte forumgebruiker spimp31 echter ook om content van YouTube, Netflix, BBC News, MLB en andere apps vanaf zijn iPad naar zijn AirPort Express te streamen. Natuurlijk werkt het ook met de standaard meegeleverde apps zoals audiobestanden die je via Safari of de iPod-applicatie afspeelt.

Het belangrijkste obstakel om definitief vast te stellen of alles werkt, is dat er nog geen Apple TV’s van de tweede generatie in omloop zijn, zodat nog niemand kan bevestigen of ook het streamen vanuit video-applicaties werkt. Elke stream die via de standaard videospeler (QuickTime) op de iPhone kan worden afgespeeld, zou ook naar de nieuwe Apple TV doorgestuurd kunnen worden. Bij applicaties waarbij de content is beveiligd, zoals bij Hulu, kan dat wel problemen opleveren. Gisteren werd al duidelijk dat de nieuwe Apple TV ook op iOS draait.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Gerucht: AirPlay kan video-apps naar Apple TV streamen?

Volgens een ontdekking kan elke iOS-app waarmee je audio of video kan streamen in iOS 4.2, ook via AirPlay streamen. Mogelijk ook naar de Apple TV.

airplayDe komende weken zijn er veel nieuwigheden van Apple te verwachten: de verbeterde Apple TV komt eind september op de markt, Apple heeft AirPlay aangekondigd en we kunnen in november iOS 4.2 verwachten. Die drie elementen komen samen in een nieuwe ontdekking, waaruit de indruk ontstaat dat je straks content vanuit iPhone-apps naar je Apple TV kunt streamen. AirPlay is gebaseerd op de al langer bestaande oplossing AirTunes. Gebruik je een AirPort Express, dan kun je dankzij AirTunes de muziek vanuit iTunes naar je stereo, speakersysteem of Apple TV sturen.
(meer…)

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.